THE FUREYS

The Fureys bestaan in 2018 40 jaar.  Deze legendarische groep muzikanten is één van de oudste en bekendste folkgroep uit Ierland en zij trekken nog steeds volle zalen. 
Eddie en George Furey en vormen de groepskern. Zij zingen beiden, spelen gitaar, mandoline, banjo, bodran, en laten zich bijstaan door de door de Camillus Hiney(accordeon, fluit) en Tony Murray (Bas) en Pio Ryan   (banjo, mandoline). Hits als When You Are Sweet Sixteen, The Green Fields of France, The Old Man, Steal Away, Goodnight Irene, The Lonesome Boatman, I Will Love You, The Red Rose Café en Her Father Did Not Like Me Anyway staan in het geheugen gegrift.De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Ze zijn niet alleen bekend door de snelle Ierse jigs en reels die ze spelen, maar vooral ook hun prachtige emotioneel geladen love en sad songs spreken hun publiek zeer aan.
Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan. Iedereen gaat vrolijk naar huis!

SHARON SHANNON

De Ierse accordeoniste Sharon Shannon heeft een legendarische status bereikt, en slaagde er ook nog eens in om de accordeon tot een ‘cool’ instrument te maken. De vele samenwerkingen spreken voor zich – Bono, Sinead O’Connor, The Waterboys, Steve Earle, The Chieftains, Shane MacGowan en nog vele anderen – en geven blijk van haar veelzijdigheid en talent. Ze liet voor het eerst van zich horen als lid van The Waterboys op Fisherman’s Blues en Room To Roam, maar startte daarna snel een solocarrière. Ze scoorde multi-platinum album verkopen in haar thuisland, en haar single Galway Girl haalde de hoogste regionen van de hitlijsten. Naast vele festivals wereldwijd, en shows in Nederland en België – waaronder de Herberg de Troost concerten met Jack Poels en Tren van Enckevort (Rowwen Hèze), heeft ze ook voor twee Amerikaanse presidenten gespeeld: voor Clinton in The White House en voor Obama in Dublin. Begin 2016 verscheen het album Sharon Shannon & Alan Connor In Galway (Mass Market Recordings / Music & Words), gevolgd door Sacred Earth in 2017. Sharon is in verschillende bezettingen beschikbaar: als duo met Alan Conner, met full band en in theater setting.

“Sharon Shannon defines casual brilliance. She plays accordion with carefree fluidity, virtuosic but not flashy, performing traditional Irish music with a contemporary freshness.” (Boston Globe)

“Ireland’s virtuoso accordionist serves up a lively and enthralling program that’s confident enough to mix reels and jigs with tunes from Chilean folk ensemble Inti-Illimani, Argentinean tangos and Fleetwood Mac.”(Washington Post)

THE HIGH KINGS

Op dit moment zijn The High Kings in eigen land zonder twijfel de grootste Irish folkband. Meteen na hun eerste album kregen ze de titel Irish Folk Band Of The Year, en hun vier volgende albums bereikten allemaal de platinum status. In Ierland, maar ook in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland hebben ze honderden uitverkochte optredens gegeven.

In de Benelux deed de band in 2017 een zestal uitverkochte shows in schouwburgen, theaters en kerken, waarmee hun live reputatie ook in de lage Landen definitief werd gevestigd.

De vier leden van The High Kings zijn bezielde multi-instrumentalisten, die samen dertien instrumenten bespelen. Op het repertoire staan eigen nummers, bekende Ierse ballads in hun eigen stijl, en traditionele Ierse singalong. Ierland uit het boekje dus. Publieksparticipatie gewenst en gegarandeerd!