Tribute to The Band

Zes gerenommeerde muzikanten van bands als De Dijk, Normaal en Sjako! brengen een ode aan de legendarische muziek van The Band. Een van de meest invloedrijke bands uit de popmuziek, met hun unieke mengeling van Amerikaanse rootsstijlen: country, soul, folk, rhythm & blues en rock & roll.

In 2001 organiseerden zanger/gitarist Wouter Planteijdt met Hans van der Lubbe (bas) en Maarten Veldhuis (zang) dit meesterstukje voor het eerst. Onder de naam W.S. Walcott Medicine Show tourden zij met een grote band met uitgebreide blazerssectie door het clubcircuit.

In 2012 maakten ze, met Leo Blokhuis als verteller, de theatervoorstelling The Band: Music from Big Pink to The Last Waltz. Het verhaal van de grondleggers van de Americana, van hun opkomst als begeleidingsband van Bob Dylan tot aan hun grootse afscheidsconcert in 1976.

Nu touren ze opnieuw, met een avond vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, The Shape I’m In, Stage Fright, It Makes No Difference, I Shall Be Released en nog veel meer.

Roland Brunt (De Dijk) – saxofoon / piano

Hans van der Lubbe (De Dijk) – bas / viool

Wouter Planteijdt (Sjako!, Paul de Munnik) – gitaar / bas / drums / zang

Eric van Dijsseldonk (Malford Milligan, Erwin Nyhoff) – gitaar / mandoline / piano / orgel / drums / zang

Roel Spanjers (Normaal, Fréderique Spigt) – orgel / piano / accordeon / mandoline / zang

Richard Heijerman (Ellen ten Damme, Sjako!) – drums / piano / orgel

CLUB 1970

1970. The Beatles leveren hun laatste album Let It Be af. Jimi Hendrix overlijdt. Bridge Over Troubled Water, Déjà Vu en Woodstock staan bovenaan de albumjaarlijsten. 1970 is ook het jaar waarin Eric Clapton, Van Morrison en Neil Young misschien hun beste platen maken. Bob Dylan en The Band hebben een grote invloed op de popmuziek. En festivals als Pinkpop, Kralingen en Isle Of Wight worden voor het eerst gehouden.

Genoeg redenen om muzikaal 1970 te vieren. Eric van Dijsseldonk (momenteel in de theaters op toernee met Johan Derksen) omringt zich met de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten die eerder speelde bij o.a. Bertolf, Henny Vrienten, Ellen ten Damme, Erwin Nyhoff, JW Roy, While My Guitar Gently Weeps (George Harrison Tribute) en Ricky Koole. Samen brengen ze een ode aan het moois dat 1970 voortbracht. Dylan, Clapton, McCartney, Lennon, Harrison, Star, Young, Hendrix… Ze komen tijdens de show allemaal voorbij. Aanrader voor clubs en festivals!

Band:
Eric van Dijsseldonk – zang/gitaar,
Theo Sieben – gitaar/zang,
Rob Geboers – hammond/piano/zang,
Bart Wijtman – bas/zang,
JJ Goossens – drums.

GEORGE HARRISON TRIBUTE

Twee van de grootste gitaristen uit de pophistorie waren vrienden voor het leven. Ze deelden hun liefde voor muziek, maar ook hun muze. Een aantal van de mooiste en beroemdste popsongs zijn dan ook geïnspireerd door dezelfde vrouw: Pattie Boyd.

George Harrison leerde Pattie kennen terwijl hij in The Beatles speelde, en hij schreef o.a. I Need You, For You Blue en het prachtige Something voor haar.

Eric Clapton viel later genadeloos voor de vrouw van zijn beste vriend, en zijn onbereikbare liefde werd verklankt in Layla (en andere nummers van dat legendarische Derek & the Dominos album). De situatie leidde uiteindelijk tot een scheiding tussen George en Pattie, en een huwelijk met Eric. Clapton zou nog verschillende songs over haar schrijven, waaronder het bekende Wonderful Tonight.

Het verhaal van deze driehoeksrelatie, en vooral de geweldige muziek die die opleverde, wordt gebracht door zes Nederlandse topmuzikanten. Eerder tourden ze door het land met de voorstelling While My Guitar Gently Weeps: A Tribute to George Harrison.

Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Malford Milligan) – zang, gitaar

Theo Sieben (Bertolf, Douwe Bob) – zang, gitaar, pedal steel

Vincent van Warmerdam (Orkater, The Moondogs) – gitaar, zang

Rob Geboers (Freek de Jonge, Mick Taylor) – piano, hammond, zang

Thijs Vermeulen (Sjako!, Beatrice van der Poel) – bas

JJ Goossens (JW Roy, Ricky Koole) – drums