THE AMY WINEHOUSE BAND

The Amy Winehouse Band is de oorspronkelijke band van Amy Winehouse, onder leiding van haar langdurige muzikaal directeur, bassist en goede vriend Dale Davis, en met de getalenteerde jonge zangeres Bronte Shandé. Met toevoeging van nieuwe en deels niet eerder vertoonde beelden op het scherm, brengt The Amy Winehouse Band een volledig authentieke herinterpretatie van het unieke geluid van Amy Winehouse.

Amy Winehouse, de grootste vrouwelijke stem ooit uit het Verenigd Koninkrijk, en voor velen de meest invloedrijke artiest van haar generatie, wordt gemist door alle liefhebbers van haar muziek. Deze bijzondere show is een eerbetoon aan haar legendarische carrière, met de muzikanten en bandleden die haar het beste kenden. Ze stonden naast haar op podia over de hele wereld en hebben bijgedragen aan het creëren van haar tijdloze geluid, zowel op het podium als in de studio.

The Amy Winehouse Band vertolkt alle hits van Amy, waaronder onvergetelijke nummers als ‘Rehab’, ‘Valerie’, ‘Back To Black’, ‘Love Is A Losing Game’, ‘Tears Dry On Their Own’ en ‘I’m No Good’.

And The Band Played On

De Dijk is gestopt maar dat betekent niet dat de bandleden hun instrumenten aan de wilgen hangen. Bassist Hans van der Lubbe en trompettist Roland Brunt vormen samen met Roel Spanjer (Normaal), Wouter Planteijdt (Sjako!), Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhof) en Mischa Porte (Pitou) de tributeband And The Band Played On. Niet omdat het moet, maar omdat ze er heel veel zin in hebben. Een unieke verzameling topmuzikanten op het podium deelt hun liefde voor The Band. En die liefde slaat als een spetterende vonk over op het publiek. In 2023 deed de band de Nederlandse clubs aan, met uitverkochte shows in onder meer Paradiso en Patronaat. Dat smaakte naar meer. En meer komt er. Najaar 2024 zal And The Band Played On opnieuw een rondje maken langs de mooiste Nederlandse podia.

`Ze touren met een avond vol klassiekers als The Weight, Up On Cripple Creek, The Night They Drove Old Dixie Down, The Shape I’m In en I Shall Be Released.

Authentiek klinkend en vol overgave gespeeld, inclusief de karakteristieke bezettingswisselingen en gloedvolle driestemmige leadzang. De term ‘tributeband’ schiet hier tekort, deze heren weten de muziek van The Band werkelijk opnieuw tot leven te brengen. Een warme aanrader voor elke liefhebber van Amerikaanse rootsmuziek!

“Een uitmuntende formatie (…) speelt in min of meer chronologische volgorde al die prachtige nummers van The Band. Het is wat lullig om te zeggen dat ze het misschien nog beter doen dan Robbie Robertson en diens makkers, maar het maakt in ieder geval duidelijk hoe goed en respectvol ze het aanpakken.” (Lust for Life / Revolver)

 

“De vijf Nederlandse jongens laten horen hoe geweldig het is deze muziek te mogen en kunnen spelen. Hun virtuositeit en liefde voor de te spelen muziek zeiden alles en hielden het publiek gedurende ruim twee uur gevangen in een ware reis door het verleden.” (Mart Smeets, Vara Gids)

 

CLUB 1970

1970. The Beatles leveren hun laatste album Let It Be af. Jimi Hendrix overlijdt. Bridge Over Troubled Water, Déjà Vu en Woodstock staan bovenaan de albumjaarlijsten. 1970 is ook het jaar waarin Eric Clapton, Van Morrison en Neil Young misschien hun beste platen maken. Bob Dylan en The Band hebben een grote invloed op de popmuziek. En festivals als Pinkpop, Kralingen en Isle Of Wight worden voor het eerst gehouden.

Genoeg redenen om muzikaal 1970 te vieren. Eric van Dijsseldonk (momenteel in de theaters op toernee met Johan Derksen) omringt zich met de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten die eerder speelde bij o.a. Bertolf, Henny Vrienten, Ellen ten Damme, Erwin Nyhoff, JW Roy, While My Guitar Gently Weeps (George Harrison Tribute) en Ricky Koole. Samen brengen ze een ode aan het moois dat 1970 voortbracht. Dylan, Clapton, McCartney, Lennon, Harrison, Star, Young, Hendrix… Ze komen tijdens de show allemaal voorbij. Aanrader voor clubs en festivals!

Band:
Eric van Dijsseldonk – zang/gitaar,
Theo Sieben – gitaar/zang,
Rob Geboers – hammond/piano/zang,
Bart Wijtman – bas/zang,
JJ Goossens – drums.

GEORGE HARRISON TRIBUTE

Twee van de grootste gitaristen uit de pophistorie waren vrienden voor het leven. Ze deelden hun liefde voor muziek, maar ook hun muze. Een aantal van de mooiste en beroemdste popsongs zijn dan ook geïnspireerd door dezelfde vrouw: Pattie Boyd.

George Harrison leerde Pattie kennen terwijl hij in The Beatles speelde, en hij schreef o.a. I Need You, For You Blue en het prachtige Something voor haar.

Eric Clapton viel later genadeloos voor de vrouw van zijn beste vriend, en zijn onbereikbare liefde werd verklankt in Layla (en andere nummers van dat legendarische Derek & the Dominos album). De situatie leidde uiteindelijk tot een scheiding tussen George en Pattie, en een huwelijk met Eric. Clapton zou nog verschillende songs over haar schrijven, waaronder het bekende Wonderful Tonight.

Het verhaal van deze driehoeksrelatie, en vooral de geweldige muziek die die opleverde, wordt gebracht door zes Nederlandse topmuzikanten. Eerder tourden ze door het land met de voorstelling While My Guitar Gently Weeps: A Tribute to George Harrison.

Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Malford Milligan) – zang, gitaar

Theo Sieben (Bertolf, Douwe Bob) – zang, gitaar, pedal steel

Vincent van Warmerdam (Orkater, The Moondogs) – gitaar, zang

Rob Geboers (Freek de Jonge, Mick Taylor) – piano, hammond, zang

Thijs Vermeulen (Sjako!, Beatrice van der Poel) – bas

JJ Goossens (JW Roy, Ricky Koole) – drums